Overslaan en naar de inhoud gaan

Leiden University Career Zone

Elevator Pitch
LU Career Zone Ontwikkel je skills

Elevator Pitch

De elevator pitch is een presentatie van jezelf waarin je jezelf kort, maar krachtig omschrijft in 30 รก 45 seconden. Het opstellen van je pitch vergt voorbereiding en oefening.

Bekijk onderstaande video om meer te leren over de elevator pitch!


Jouw pitch

 1. Geef antwoorden op de volgende vragen:
  • Wie ben ik?
  • Wat kan ik?
  • Wat is mijn toegevoegde waarde?
  • Wat zoek ik?
    
 2. Maak er een goed lopend verhaal van.
   
 3. Oefen je pitch hardop. Zo ontdek je of je binnen de tijd blijft en of / waar de pitch niet goed loopt.
   
 4. Als je pitch nog steeds aan de lange kant is, schrap dan alle overbodige tekst.
   
 5. Nu is het een kwestie van oefenen voor vrienden, familie en kennissen. Vraag hen om tips om jouw pitch te verbeteren.

Voorbeeld

Ik ben Loes Koopmans, student Sociale- en Organisatiepsychologie aan de Universiteit Leiden. Aansluitend op mijn master wil ik me verder ontwikkelen in een baan waarin ik organisaties van goed advies voorzie om veranderingstrajecten voor werknemers binnen het bedrijf te implementeren. Tijdens mijn stage bij Hay Group heb ik hier ervaring in opgedaan. Ik heb met veel plezier trainingsprogramma's ontwikkeld en theoretisch onderzoek gedaan naar groepsdynamica, waarin mijn communicatieve en organisatorische vaardigheden goed van pas kwamen. Gezien mijn ervaringen en passie, ben ik ervan overtuigd dat de functie van HR Development Consultant mij op het lijf is geschreven.

Voorbeeld

Na de afronding van mijn studie Business Development aan de UvA ben ik gaan werken in mijn huidige functie (wie ben je?). Hier heb ik in vijf jaar veel ervaring opgedaan met marktonderzoek dat specifiek is gericht op research design, het ontwikkelen van verschillende analytische modellen en data analyse (wat kun je?). Zo heb ik bijvoorbeeld een nieuwe online onderzoeksmethode ontwikkeld waarbij sociale media worden gebruikt. Door besparing van tijd (en personeel)  levert mijn aanpak het bedrijf nu jaarlijks enkele miljoenen euro’s op (wat voeg je toe?). In mijn huidige functie heb ik minder mogelijkheden om mij te ontwikkelen (wat zoek je?). Wat is de visie van uw organisatie op de interne doorgroeimogelijkheden van personeel? (vraag)

Meer workshops en events

Meer Workshops en events!

Naar Workshops & events