Overslaan en naar de inhoud gaan

Leiden University Career Zone

Workshops CS FSW

Workshops CS FSW

De Career Service FSW verzorgt in samenwerking met de centrale Career Service (Studentencentrum Plexus) events en workshops die je helpen bij het oriƫnteren op de arbeidsmarkt en het vinden van een baan.

Workshop Wat heb ik een werkgever te bieden (kwaliteiten/vaardigheden)?
Welke kennis, vaardigheden en kwaliteiten heb jij al in huis om je te onderscheiden op de arbeidsmarkt? Het kan lastig zijn deze bij jezelf te zien, het is namelijk voor jou heel normaal en je doet het misschien altijd zo. Het doel van deze workshop is om inzicht te krijgen in jouw kennis, competenties en kwaliteiten. Voordat je goed weet welke (loop)baan bij je past en je daaraan kunt werken, is het goed een scherp beeld te hebben van jezelf. Omlijnd door wat theorie over de arbeidsmarkt en persoonlijke ontwikkeling, zal de focus van deze workshop liggen op oefeningen om helder te krijgen wat jij te bieden hebt. 

Workshop Hoe vind ik een baan die bij me past?
Tijdens je studie zul je jezelf al regelmatig de vraag stellen wat je ‘later’ zult gaan doen met alle kennis en vaardigheden die je op doet. Wat voor banen zou ik kunnen uitvoeren? Welke werkgevers zijn op zoek naar mij? En wat wil ik eigenlijk? Waar begin je dan met zoeken? Deze workshop is bedoeld voor studenten en jonge alumni die een beter beeld willen krijgen van wat zij zoeken en wat verschillende manieren zijn om hiernaar op zoek te gaan. In de workshop “Hoe vind ik een baan die bij mij past? Krijg je praktische tips voor het zoeken naar interessante werkgevers en vacatures. Ook bespreken we hoe je waardevolle contacten legt en hoe je deze contacten kunt inzetten voor jouw loopbaan. Het gebruik van LinkedIn komt hierbij zeker ook ter sprake.

Workshop CV en sollicitatiebrief
Jezelf helder en effectief presenteren is een essentieel onderdeel van het solliciteren naar werk. In deze workshop krijg je een duidelijk beeld over hoe je jouw kennis, vaardigheden en competenties goed kunt weergeven in jouw CV en in je motivatiebrief.
In de workshop krijg je veel voorbeelden en praktische tips, zodat je aan het eind weet hoe je de aandacht kan trekken van werkgevers om uitgenodigd te worden voor een gesprek! Je leert hoe werkgevers jouw cv scannen en hoe je in het oog laat springen wat jij wilt dat ze zien.

Workshop LinkedIn: profiel en netwerk
Deze workshop is bedoeld voor studenten en net afgestudeerden die zich willen voorbereiden op de praktische kanten van het netwerken en solliciteren.
Jezelf helder en effectief presenteren is een essentieel onderdeel van het solliciteren naar werk. In deze workshop krijg je een duidelijk beeld over hoe je jouw kennis, vaardigheden en competenties goed kunt weergeven op jouw LinkedIn-profiel. 

Workshop Sollicitatiegesprek
Deze workshop is bedoeld voor studenten en net afgestudeerden die zich willen voorbereiden op het voeren van een sollicitatiegesprek. 
Hoe bereid je je voor en hoe formuleer je de beste antwoorden in een sollicitatiegesprek? Hoe verloopt een sollicitatiegesprek eigenlijk en uit welke stappen is een (offline en online) sollicitatieprocedure opgebouwd? Krijg antwoord op deze vragen en oefen interactief met medestudenten! 

Workshop Assessments
Maakt een assessment onderdeel uit van veel sollicitatieprocedures die je ziet? Vind je het spannend of weet je niet goed wat je ervan kan verwachten? Zou je eens willen oefenen met verschillende onderdelen van een assessment? Deze workshop is bedoeld voor studenten en net afgestudeerden die zich willen voorbereiden op een assessment als onderdeel van een sollicitatie. Om je de nieuwste inzichten te geven en het oefenen dicht bij de realiteit te brengen werken wij voor deze workshop samen met LTP (een toonaangevende Nederlandse organisatie in het afnemen van assessments).

Workshop Loopbaanstress! Hoe kan ik omgaan met die druk?
Soms voelt het alsof iedereen om je heen drie stages en twee masters heeft afgerond en nog tijd over heeft voor vrijwilligerswerk in de zomer. Kortom, iedereen lijkt beter voorbereid dan jij om aan die eerste baan te beginnen.
Dit is natuurlijk niet waar, maar het kan wel een bron van stress zijn. In deze workshop gaan we het hebben over de oorsprong van de stress en leer je hoe je beter met deze druk kunt omgaan. We zullen ook bepalen wat je eerste stap kan zijn om op zoek te gaan naar die afstudeerbaan, -stage of -project.

Workshop Wat motiveert mij echt?
Tijdens je studie kom je misschien steeds meer te weten over de vaardigheden, kennis en kwaliteiten die je hebt en die kunnen bijdragen aan een baan of de arbeidsmarkt na je afstuderen. Maar misschien is het nog niet zo duidelijk wat jou nu echt motiveert. In de workshop "Wat motiveert jou echt?" krijg je meer inzicht in je drijfveren. Het doel van deze workshop is om inzicht te krijgen in jouw drijfveren; dat wat jou intrinsiek motiveert om te doen wat je doet. Deze informatie over jezelf kan je helpen bij het maken van studie- en loopbaangerelateerde beslissingen en kan je ook helpen om gemakkelijker aan anderen uit te leggen wat je wilt. Dit kan je helpen bij het schrijven van een sollicitatiebrief of tijdens een sollicitatiegesprek. Op een interactieve manier en met behulp van een boeiende oefening leer je in deze workshop wat jou motiveert en verlaat je de workshop met een persoonlijke lijst van drijfveren.

Workshop Studieherkeuze
Twijfel jij over je bachelor studie? Ben je niet zeker of je door wilt gaan met deze studie of aan een nieuwe studie wilt beginnen? Misschien heb je al besloten om te stoppen, misschien was je daar nog niet aan toe. In deze workshop schetsen we het proces dat doorgaat als je twijfelt over je studie. Je gaat aan de slag met wat je hebt geleerd van de ervaring die je nu hebt opgedaan en wat dit betekent voor het kiezen van een andere studie. Daarnaast krijg je handvaten om je zoektocht in gang te zetten om uiteindelijk een beter passende studiekeuze te maken in de toekomst.

Career Time FSW: Career markten en Career Colleges
Regelmatig organiseert de Career Service FSW in samenwerking met de FSW studieverenigingen, alumni en andere partners op de faculteit een CareerTime met als onderwerp jouw (toekomstige) loopbaan. Dit kan zowel een CareerMarkt of een CareerCollege zijn.

Career Markt
Tijdens een Career Markt kan je je cv en LinkedIn profiel laten checken. Ook is er een fotograaf aanwezig om LinkedIn profiel foto's te maken.
Verschillende organisaties (bijbanen, vrijwilligersorganisaties etc) zijn eveneens aanwezig op de markt.

CareerCollege
Tijdens een CareerCollege vertellen alumni van de Universiteit Leiden hoe het is om te werken in een bepaald werkveld, waarbij volop de mogelijkheid bestaat om vragen te stellen. Wat komt er allemaal bij werken in een bepaald vakgebied kijken? Welke vaardigheden en eigenschappen heb je nodig? Hoe is de alumnus daarin terecht gekomen?
Na het college is er de mogelijkheid om onder het genot van een (gratis) drankje de sprekers op informele manier te spreken en al je vragen te stellen!

LU Career Zone Skills

Workshops & events Career Service FSW

Workshops kalender