Overslaan en naar de inhoud gaan

Leiden University Career Zone

Governance and Global Affairs

Governance and Global Affairs

Locatie:
Wijnhaven, 4.68
Turfmarkt 99
2511 DP  Den Haag
careerservice@fgga.leidenuniv.nl

Loopbaanadviseur:
Laura van der Plas MSc
careerservice@fgga.leidenuniv.nl
Meer informatie over loopbaanadvies.

Online cv-check:
Wil je jouw CV laten beoordelen door een loopbaanadviseur? 
Maak dan gebruik van onze mail-service. Werkwijze: bekijk eerst de CV checklist om je CV te optimaliseren. Die kan je vinden in het Loopbaanwerkboek.

Heb je zelf wijzigingen gemaakt en ben je tevreden? Stuur een mail met jouw CV bijgevoegd (Pdf, GEEN Word of afbeelding) naar careerservice@fgga.leidenuniv.nl onder vermelding van 'cv-check'. LET OP! Geef duidelijk aan op welke functie(s) je solliciteert (type functie + functietitel + link naar vacature). Alleen zo kunnen we je goed helpen.

De Career Service is er om studenten (en pas afgestudeerden) te helpen bij de overstap naar de arbeidsmarkt. We organiseren het hele jaar door verschillende activiteiten, denk aan:

Grootschalige evenementen:

  • Meet the Employer - een evenement voor concrete vacatures gericht op derdejaars- en masterstudenten met sessies van 45 minuten waarin werkgevers zich aan studenten voorstellen en praten over het bedrijf in het algemeen en de aankomende vacatures in het bijzonder.
  • Brusselbezoek – een bezoek aan organisaties in Brussel om loopbaankansen te ontdekken en alumni te spreken die in Brussel wonen en werken.
  • Speeddating met Traineeships - een evenement waarbij studenten speeddaten met traineeships van organisaties. Studenten worden in groepen verdeeld en bezoeken alle bedrijven in rondes van 10 minuten. Dit evenement vindt plaats op 6 maart.
  • Campus The Hague Career Event - een banenbeurs met korte bedrijfspitches ter oriëntatie gericht op alle studenten. Op dit evenement krijgen bedrijven een stand op een markt, en lopen studenten rond om alle bedrijven te leren kennen.

Gerichte evenementen

  • Workshops en trainingen in het kader van arbeidsmarktvoorbereiding - om alle noodzakelijke skills te leren. Bijvoorbeeld workshops zoals ‘Netwerken & LinkedIn’, ‘CV & sollicitatiebrieven schrijven’ of ‘Drijfveren’.
  • Bedrijfsbezoek - we gaan op bezoek bij een organisatie. Deze evenementen bevatten meestal een rondleiding, een presentatie en een interactieve oefening met betrekking tot het soort werk dat bij de organisatie gedaan wordt, zodat studenten kunnen proeven hoe het is om voor de organisatie te werken.
  • Career College - sprekers komen naar ons toe om over een specifiek onderwerp te praten. Meestal zijn meerdere organisaties aanwezig op deze evenementen, omdat ze rond een onderwerp worden georganiseerd (we doen bijvoorbeeld 'Werken bij een NGO', 'Werken in een Internationale Carrière', etc.)
  • Bedrijfsworkshop – organisaties komen bij ons een workshop geven over een specifieke vaardigheid (bijv. onderhandelen).

Groepsaanbod workshops en cursussen
In dit overzicht vind je alle workshops en cursussen waar je aan kunt deelnemen.

Individueel aanbod (doorlopend)

LU Career Zone Skills

Workshops & events Career Service FGGA

Cursus kalender

Meer workshops en events

Meer Workshops en events!

Naar Workshops & events