Leiden University Career Zone

Geesteswetenschappen

Geesteswetenschappen

De Career Service Geesteswetenschappen is er voor al jouw vragen over stage en werk. Wil je alles weten over het vinden en regelen van je stage? Wil je advies bij het zoeken naar werk?

We helpen je graag verder met:


Stages
Wil je jouw kennis al tijdens je studie in de praktijk brengen? Bepaal dan of een stage een optie voor jou is. Bezoek ter oriëntatie bijvoorbeeld eens een van de stagevoorlichtingen voor algemene informatie en tips van oud-stagiairs. Je zoekt zelf naar een interessante stageplek. Voor hulp bij het zoeken en solliciteren, kan je contact opnemen met de Career Service. Zodra jij een stage hebt gevonden, meldt dit dan bij ons. De stagecoördinator adviseert je vervolgens bij het doorlopen van de stageprocedure en voorziet jouw stageplan van feedback voordat je goedkeuring vraagt aan de examencommissie.

Stagevoorlichtingen
Als je erover nadenkt om stage te gaan lopen, in Nederland of daarbuiten, of al zeker weet dat je dit tijdens je opleiding wilt doen, bezoek dan een stagevoorlichting. Hierin vertelt een van de stagecoördinatoren van de Career Service hoe je een stage kunt vinden die goed bij jou en je opleiding past, én hij of zij legt uit wat er geregeld moet worden voordat je stage echt kan beginnen. Ook worden er oud-stagiairs uitgenodigd die over hun stage-ervaringen komen vertellen: hen kun je de hemd van het lijf vragen over alle praktische zaken.
Deze stagevoorlichtingen worden enkele malen per semester verzorgd, zie de agenda

Loopbaantest
Als je nog geen idee hebt in wat voor soort functie je wilt werken, kun je de loopbaantest doen. Na het invullen van de vragenlijst, ontvang je een uitgebreide rapportage met analyse van je profiel. Deze rapportage wordt nabesproken met de loopbaanadviseur. Je profiel wordt vanuit drie invalshoeken bepaald: je interesses, je daadwerkelijke dagelijkse gedrag en je werkwaarden. Op basis hiervan wordt besproken welke werkomgeving/functies bij jou zouden kunnen passen. 

De test maak je thuis en duurt ongeveer een kwartier. De nabespreking met de loopbaanadviseur duurt ongeveer 45 minuten. Het maken van de test en het advies van de loopbaanadviseur is gratis voor studenten Geesteswetenschappen en alumni (tot een jaar na de afstudeerdatum).

Werkgevers- en alumnicontacten
Wil je je oriënteren op een specifieke functie of bedrijf? Of weet je al zeker dat je bij een bepaalde organisatie aan de slag zou willen gaan?
Maak dan gebruik van ons uitgebreide netwerk van werkgevers en alumni Geesteswetenschappen. In onze alumnidatabase kun je kijken of er alumni zijn met wie jij een keer kunt afspreken. Aan hen kun je vragen stellen over hoe de ontwikkelingen in een sector zijn, of wat jij kunt doen om in een bepaalde functie terecht te komen en wat jouw mogelijkheden binnen de organisatie zijn.

Wil je gebruik maken van dit netwerk, dan kun je hiervoor een afspraak maken.
Wil je thuis al zelf aan de slag? Dan kun je ook al aanmelden bij het mentornetwerk.

Check van CV, sollicitatiebrief en LinkedIn profiel
Mail je brief en/of cv naar careerservice@hum.leidenuniv.nl en ontvang je brief en/of cv nagekeken door een van de medewerkers van de Career Service weer terug. Het liefst ontvangen wij een brief die je daadwerkelijk wilt gaan versturen. Houd er rekening mee dat het enkele dagen kan duren. Ook kun je de link naar je LinkedIn profiel doorsturen, wij zullen je per mail feedback sturen.

Lees vooraf de korte handleiding en bekijk de voorbeelden.

Jaarlijkse stagemarkt Geesteswetenschappen
Elk najaar organiseert de Career Service Geesteswetenschappen een stagemarkt waar je je kunt oriënteren op stages en in gesprek kunt gaan met organisaties die op zoek zijn naar stagiairs uit onze faculteit. Houd de agenda, onze nieuwsbrief en onze socials in de gaten voor datum en aanmelding.
 

Workshops en events

Volg sollicitatieworkshops bij de Career Service!

Naar Workshops & events