Overslaan en naar de inhoud gaan

Leiden University Career Zone

Workshops CS FGW

Workshops CS FGW

De Career Service Geesteswetenschappen verzorgt cursussen en workshops die je helpen bij het oriënteren op de arbeidsmarkt en het vinden van een baan. Je kunt de workshops zowel afzonderlijk of in een reeks van vier volgen.

Workshop Hoe vind je een baan?
Hoe ga je op zoek naar een baan? Waar vind je vacatures? Van welke netwerken kun je gebruik maken? Ontdek de strategie die bij jou past. 

Workshop CV en Brief
Leer succesvol variëren met cv en brief. Hoe ziet een goed cv eruit? Wat kun je wel en niet vermelden? Een belangrijke voorwaarde om succesvol te solliciteren is een goede brief.  Je krijgt tips en aanwijzingen om jezelf op papier zo goed mogelijk te presenteren.  Je leert over de verschillen van een open- of gerichte sollicitatiebrief en solliciteren per e-mail of via internetsites. Je oefent het schrijven van een cv en sollicitatiebrief. Deze wordt door de loopbaanadviseur nagekeken je ontvangt persoonlijk advies.  

Workshop Sollicitatiegesprek
De workshop is bedoeld voor: studenten en alumni tot een half jaar na afstuderen die een keer een sollicitatiegesprek willen oefenen met een professionele recruiter (van bijvoorbeeld ministerie van Buitenlandse Zaken, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en NS) 
Tip: voor deze workshop is het aan te raden eerst de workshop Inzicht in je vaardigheden te doen. 

Het sollicitatiegesprek 
Wat zeg je tijdens een gesprek, begin je direct over salaris en arbeidsvoorwaarden, wat doe je aan? Wil je direct het diepe in? Wat zijn goede vragen om te stellen? Tijdens deze bijeenkomst vertelt de loopbaanadviseur of een professionele recruiter uit het bedrijfsleven alles over de do’s en don’ts en is er een gelegenheid te oefenen.

Workshop Inzicht in je vaardigheden
Wat heb jij geleerd tijdens je studie dat waardevol is op de arbeidsmarkt? Welke competenties van jou spreken werkgevers aan? En hoe kun je dat het beste overbrengen aan een werkgever? Professionele ondersteuning bij het opstellen van jouw persoonlijke profiel tijdens deze workshop.

Workshop LinkedIn & Netwerken
In deze workshop vertellen onze loopbaanadviseurs over de beginselen om een professioneel netwerk en profiel op te zetten, waardoor je zowel online als offline gebruik kunt maken van je netwerk! Netwerken, hoe doe je dat nou precies? Netwerken is vaak een onderdeel van de zoektocht naar een leuke baan, maar de uitvoering kan best moeilijk zijn. Hoe kan je iemand het best benaderen en waar praat je over? Ook LinkedIn wordt tegenwoordig veel gebruikt. Dit is een mooie manier jezelf online op de kaart te zetten, maar wat zijn de do’s en don’ts op je profiel?
Ontdek in deze workshop wie jij tot jouw huidige netwerk kan beschouwen, en leer hoe jij hen op een manier kan benaderen die goed bij jou past. Daarnaast gaan we ook dieper in op LinkedIn: een handige netwerktool maar ook een ideale database die je goed kan helpen bij het oriënteren op je volgende loopbaanstap.

 

LU Career Zone Skills

Workshops & events Career Service FGW

Activiteiten kalender