Overslaan en naar de inhoud gaan

Leiden University Career Zone

Community Engagement Service FSW

Community Engagement Service FSW

De Community Engagement Service (CES) van de Faculteit Sociale Wetenschappen richt zich op het informeren, adviseren en begeleiden van studenten richting relevante (extra-curriculaire) werkervaring, met een belangrijke focus op vrijwilligerswerk.

De CES is een loket/platform waar de behoeften van de vraag naar en het aanbod van ‘helpende handen’ van maatschappelijke organisaties en studenten op elkaar afgestemd kunnen worden.

Het gaat om activiteiten met een maatschappelijke component en varieert van hulpverlening en ondersteuning/begeleiding van bepaalde doelgroepen tot het inzetten van academische vaardigheden in het oplossen van actuele, maatschappelijke vraagstukken.
Deze werkzaamheden worden meestal onbetaald gedaan, op vrijwillige basis, en als waardevolle aanvulling op het academische programma en ten dienste van de samenleving.

Samenwerking
De Community Engagement Service werkt o.a. samen met:

Binnen de faculteit, o.a. met:

Vrijwilligersplatforms Incluzio en Den Haag Doet
Beide organisaties ondersteunen vrijwillige inzet in respectievelijk de regio's Leiden en Den Haag. Ze zijn ambassadeur, makelaar en een kennis-en adviescentrum op dit gebied.
Hun platforms bieden talloze mogelijkheden voor vrijwilligers en organisaties. Hier komt vraag en aanbod bij elkaar.

logo CES

Contact en afspraak maken!

Lees meer

Den Haag Doet

Vrijwilligerswerk regio Den Haag

Vacatures