Overslaan en naar de inhoud gaan

Leiden University Career Zone

Zelfstandig ondernemen
LU Career Zone Arbeidsmarkt

Zelfstandig ondernemen

Naast de optie om in loondienst te gaan, bestaat ook de mogelijk om te werken als zelfstandig ondernemer. Heb je een goed idee voor een eigen onderneming, dan kun je je bij de Kamer van Koophandel laten informeren over alle aspecten waar je als startende ondernemer mee te maken krijgt.

Hoe begin ik?
De Kamer van Koophandel voorziet in veel informatie over de verschillende bedrijfsvormen en de manieren om een eigen bedrijf te starten. Je kunt bijvoorbeeld een afspraak maken of het seminar 'Een eigen bedrijf starten' volgen. Daarnaast kun je beroep doen op PLNT Leiden, het centrum voor innovatie en ondernemerschap dat (aankomend) ondernemers informeert, inspireert en bij elkaar brengt. PLNT is verbonden aan de Universiteit Leiden en biedt een platform, netwerk en ontmoetingsplek voor ondernemerschap en innovatie.

Netwerken voor zelfstandige ondernemers

  • PLNT Leiden: een platform, netwerk en ontmoetingsplek voor ondernemerschap en innovatie in Leiden – verbonden aan de Universiteit Leiden
  • Centre for Innovation: een platform voor ondernemerschap en innovatie in Den Haag – verbonden aan de Universiteit Leiden
  • LUGUS: de vereniging voor student ondernemers
  • Luris: een initiatief dat Leidse studenten en academici stimuleert en ondersteunt in hun ondernemerschap
  • Gulliver: platform voor Entrepreneurship in Leiden
  • Young Startup: een netwerk voor startende ondernemers
  • Ondernemersplein: een website van de rijksoverheid voor (startende) ondernemers

Ondernemerschap tijdens je studie
Als je je tijdens je studie wilt verdiepen in het ondernemerschap, kijk dan in de e-studiegids voor (keuze)vakken op dit gebied.

Handige links

Lugus logo

LUGUS Student Entrepeneurs

Lees meer

PLNT  - logo NL

PLNT - Leiden Centre for innovation and entrepreneurship

Lees meer