Leiden University Career Zone

banner career service GW

Geesteswetenschappen

Wil je advies bij het zoeken naar werk? Heb je vragen over het vinden en regelen van je stage? Maak een afspraak voor een persoonlijk advies bij de Career Service Geesteswetenschappen!‚Äč

STAGE EN LOOPBAANADVIES

Sollicitatiebrief- en/of cv-check

Mail je brief en/of cv naar careerservice@hum.leidenuniv.nl en ontvang je brief en/of cv nagekeken door de loopbaanadviseur weer terug. Het liefst ontvangen wij een brief die je daadwerkelijk wilt gaan versturen. Houd er rekening mee dat het enkele dagen kan duren.

Lees vooraf de korte handleiding cv maken.  
Bekijk de voorbeelden.

Stage/loopbaangesprek
Een gesprek van +/- 30-45 minuten met de stagecoordinator/ loopbaanadviseur over o.a.:

Maak eerst een afspraak via careerservice@hum.leidenuniv.nl 

Beroepskeuzetest
Als je nog geen idee hebt in wat voor soort functie je wilt werken, kun je de beroepskeuzetest doen. Na het invullen van de vragenlijst, ontvang je een uitgebreide rapportage met analyse van je profiel. Deze rapportage wordt nabesproken met de loopbaanadviseur. Je profiel wordt vanuit drie invalshoeken bepaald: je interesses, je daadwerkelijke dagelijkse gedrag en je werkwaarden. Op basis hiervan wordt besproken welke werkomgeving/functies bij jou zouden kunnen passen. 

De test maak je thuis en duurt ongeveer een kwartier. De nabespreking met de loopbaanadviseur duurt ongeveer 45 minuten. Het maken van de test en het advies van de loopbaanadviseur is gratis voor studenten Geesteswetenschappen en alumni (tot een jaar na de afstudeerdatum).

Stages
Als je een stage wilt doen tijdens je studie, kun je je plannen vooraf met de stagecoördinator bespreken en advies vragen. Bezoek een van de stagevoorlichtingen (+ link!) voor algemene informatie en tips van oud-stagiairs. Je solliciteert zelf naar een stageplaats. Als je een stage hebt gevonden helpt de stagecoördinator je bij het doorlopen van de stageprocedure (+link!) en het vragen van goedkeuring voor je stage bij de examencommissie.
 

Alumninetwerk Geesteswetenschappen
Wil je je oriënteren op een specifieke functie of bedrijf? Of weet je al zeker dat je bij een bepaalde organisatie aan de slag zou willen gaan?
Maak dan gebruik van ons uitgebreide netwerk van werkgevers en alumni Geesteswetenschappen. In onze alumnidatabase kun je kijken of er alumni zijn met wie jij een keer kunt afspreken. Aan hen kun je vragen stellen over hoe de ontwikkelingen in een sector zijn, of wat jij kunt doen om in een bepaalde functie terecht te komen en wat jouw mogelijkheden binnen de organisatie zijn.

Wil je gebruik maken van dit netwerk, dan kun je hiervoor een afspraak maken.
Wil je thuis al zelf aan de slag? Dan kun je ook al aanmelden bij het mentornetwerk.

Workshops en events

Volg sollicitatieworkshops bij de Career Service!

Naar Workshops & events