Overslaan en naar de inhoud gaan

Leiden University Career Zone

Alumni

Opleiding: Arbeidsrecht

LU Career Zone Bachelor Opleidingen

Alumni

Kim en Lennard studeerden beide rechtsgeleerdheid en werken nu onder andere als advocaat.

Alumna: Kim English-Van Berkel
Functie: Advocaat en partner bij HR Legalvisie
Studies: BA Rechtsgeleerdheid & MA Arbeidsrecht

“De Universiteit Leiden heeft voor mij veel betekend. Mijn rechtenstudie heeft mij een gedegen basis gegeven voor mijn verdere carrière. Ook heb ik leren netwerken, in het openbaar spreken, mijzelf leren profileren en vrienden voor het leven gemaakt. Ik kijk dan ook met plezier terug op mijn Leidse tijd. Elk jaar kom ik op de alumni dag om oude studie vrienden terug te zien. Ik ben in 2008 begonnen als advocaat arbeidsrecht en ben tegenwoordig partner bij Agathon en HR Legalvisie”
 

Alumnus: mr. L.J.W. (Lennard) Govers
Fucnties: Advocaat, mediator en bijzondere curator bij Bos Van der Burg Advocaten in Zoetermeer.
Studies: BA Rechtsgeleerdheid & MA Arbeidsrecht

“In de zomer van 2011 was het einde van mijn masterscriptie in zicht en de bul bijna op zak. Met mijn bijgewerkte CV en een mooie brief ging ik aan de slag met solliciteren. Als 22-jarige was het niet eenvoudig om aan een stageplaats in de advocatuur te komen. Te jong, kreeg ik bij de eerste sollicitatie terug en te weinig ervaring bij de tweede. Ik herschreef mijn sollicitatiebrief en begon er zelf maar mee dat ik weliswaar jong ben en nog niet veel ervaring heb, máár wel... En zo leidde de derde sollicitatie tot mijn eerste job in de advocatuur. Maar wel deels in het personen- en familierecht, terwijl ik al mijn pijlen op arbeidsrecht had gericht. Zelfs het vak familierecht had ik niet eens gekozen. Maar alles valt te leren, zo bleek in de praktijk. Nu behandel ik zowel als advocaat en als mediator vrijwel alleen nog maar zaken op het gebied van familie- en jeugdrecht. De basis die je op de universiteit krijgt, blijft je echter wel bij. Per ongeluk geld gestort naar de verkeerde persoon? Ping! Het lampje 'ongerechtvaardigde verrijking' gaat branden en daar kan je dan mee aan de slag. Weet ik dan precies wat voor ongerechtvaardigde verrijking de wettelijke vereisten zijn? Welnee! Ik pak ook nog gewoon een wetboek erbij.”

Mentornetwerk

Via het Universiteit Leiden Mentornetwerk kunnen studenten en jonge alumni in contact komen met ervaren alumni en hen eenvoudig benaderen voor advies.

Lees meer

Mentornetwerk: gebruikers aan het woord

Mentornetwerk: gebruikers aan het woord