Overslaan en naar de inhoud gaan

Leiden University Career Zone

Rechtsgeleerdheid

Opleiding: Rechtsgeleerdheid

LU Career Zone Master Opleidingen

Rechtsgeleerdheid

Welke masteropleidingen sluiten aan bij deze bacheloropleiding en wat zijn de mogelijkheden ermee op de arbeidsmarkt?

Na de bachelor
Je kunt na je bachelordiploma direct aan het werk gaan. Misschien stop je definitief met de studie of wil je even stoppen met studeren, om in een latere fase een masteropleiding te gaan volgen.
Universitaire bachelors hebben een ander profiel dan hbo-bachelors. Naast kennis en ervaring hebben universitaire bachelors veel academische vaardigheden verworven, terwijl hbo-bachelors over meer praktische vaardigheden beschikken.

Masteropleiding
Werkgevers geven vooralsnog aan dat ze met name geïnteresseerd zijn in academici met een afgerond masterdiploma en met een duidelijk profiel. De meeste studenten kiezen er dan ook voor om na hun bachelor een masteropleiding te volgen.

Kijk bij Masteropleidingen:

  • welke masters/specialisaties deze opleiding biedt.
  • in welke functies en bij welke werkgevers afgestudeerden met een specifieke masteropleiding terecht zijn gekomen.


Tips nodig voor het maken van een goede Masterkeuze? Kijk op deze pagina!

Baankansen en salarissen
Juristen die nu afstuderen, hebben een ‘redelijke’ kans om snel een baan te vinden. Wie echter afstudeert in het internationale recht kom al snel terecht op de ‘crepeer-index’, waar het armoede troef is. Dat schrijft de Keuzegids Universiteiten 2017. Net als in voorgaande jaren zet de Keuzegids de arbeidsmarktkansen van academici op een rij, hoe veel ze gaan verdienen en of ze werk ‘op niveau’ vinden.

Gemiddeld haalt 73 procent van de rechtenstudenten het eerste jaar. Anderhalf jaar na hun afstuderen verdienen ze 2510 euro bruto. Iets meer dan driekwart laat weten dat hun baan op WO-niveau is, en niet meer dan de helft vindt dat hun rechtenstudie hen goed op de baan heeft voorbereid.

Bron: www.mr-online.nl

Meer informatie over arbeidsmarktontwikkelingen

LU Career Zone Arbeidsmarkt

Informatie over het bachelorprogramma

Studeren in Leiden E-Studiegids

LU Career Zone Arbeidsmarkt

Tips voor Masterkeuze

Masterkeuze