Overslaan en naar de inhoud gaan

Leiden University Career Zone

Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie

Opleiding: Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie

LU Career Zone Master Opleidingen

Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie

Welke masteropleidingen sluiten aan bij deze bacheloropleiding en wat zijn de mogelijkheden ermee op de arbeidsmarkt?

Na de bachelor
Je kunt na je bachelordiploma direct aan het werk gaan. Misschien stop je definitief met de studie of wil je even stoppen met studeren, om in een latere fase een masteropleiding te gaan volgen.
Universitaire bachelors hebben een ander profiel dan hbo-bachelors. Naast kennis en ervaring hebben universitaire bachelors veel academische vaardigheden verworven, terwijl hbo-bachelors over meer praktische vaardigheden beschikken.

Toepasbare vaardigheden en inzichten
Antropologen leren in de opleiding om te observeren en analyseren vanuit verschillende hoeken en om verschillende methoden en theoretische inzichten toe te passen op concrete situaties. Zo leren antropologen bijvoorbeeld hoe beleid gemeenschappen verandert, hoe sociale conflicten ontstaan, waarom groepen mensen worden uitgesloten, en hoe cultuur, politiek en economie het dagelijkse leven op allerlei manieren beïnvloedt. 

Door deze vaardigheden en inzichten zijn antropologen gewild in alle sectoren en kunnen ze goed samenwerken met andere specialisten. Zo werken antropologen samen met mensen op het gebied van duurzaamheid, sociale media, corporate social responsibility, bij musea, de filmwereld, en marketingbedrijven. 
Juist in deze wereld, waarin mensen uit verschillende delen van de wereld steeds meer met elkaar te maken hebben, spelen antropologen een belangrijke rol.Masteropleiding
Werkgevers geven vooralsnog aan dat ze met name geïnteresseerd zijn in academici met een afgerond masterdiploma en met een duidelijk profiel. De meeste studenten kiezen er dan ook voor om na hun bachelor een masteropleiding te volgen.

Kijk bij Masteropleidingen:

  • welke masters/specialisaties deze opleiding biedt.
  • in welke functies en bij welke werkgevers afgestudeerden met een specifieke masteropleiding terecht zijn gekomen.

Tips nodig voor het maken van een goede Masterkeuze? Kijk op deze pagina!

LU Career Zone Arbeidsmarkt

Informatie over het bachelorprogramma

Studeren in Leiden E-Studiegids

LU Career Zone Arbeidsmarkt

Tips voor Masterkeuze

Masterkeuze