Overslaan en naar de inhoud gaan

Leiden University Career Zone

Alumni

Opleiding: Latin American Studies

LU Career Zone Bachelor Opleidingen

Alumni

Linn besloot haar studie Technische Bestuurskunde in te ruilen voor haar passie: Latijns-Amerikastudies in Leiden.

Naam: Linn
Functie: HR management trainee bij Unilever
Studies: BA Latijns-Amerikastudies; MA Latin American Studies

Mijn passie volgen

"Na een jaar Technische Bestuurskunde in Delft besloot ik om mijn passie te volgen: Latijns-Amerikastudies in Leiden. Tijdens mijn studie heb ik zoveel mogelijk ernaast gedaan. Zo heb ik een jaar fulltime bestuurswerk gedaan en een half jaar stage gelopen in Buenos Aires. Tijdens mijn master nam ik deel aan het Leiden Leadership Programme, gericht op persoonlijke en leiderschapsontwikkeling. Door al deze studie-ervaringen kwam ik erachter dat ik een carrière wilde bij een groot internationaal bedrijf.”

Studie bracht handige vaardigheden voor werk

"In september 2013 werd ik HR management trainee bij Unilever. Als trainee krijg je hier vanaf het begin een echte baan. Samen met mijn manager ondersteun ik het hoofd van de salesafdeling van Europa op het gebied van human resource. Een heel diverse baan: de ene dag voer ik salarisonderhandelingen met een Unilever-expat die naar Nederland komt en de andere dag ben ik een plan aan het maken hoe we nog beter de beste mensen op de juiste plekken te zetten. 

Ik pas natuurlijk niet direct de kennis toe die ik opdeed tijdens mijn studie. Wel merk ik dat het intercultureel samenwerken op een internationale werkvloer me goed afgaat door de kennis die ik heb van verschillende culturen. Mijn studie heeft me ook vaardigheden geleerd als het zelfstandig opzetten en uitvoeren van projecten en samenwerken.”

Waarom Unilever?

“De jonge internationale bedrijfscultuur, de professionaliteit en de directe verantwoordelijkheid die je krijgt als trainee bij Unilever sprak me erg aan. Het werkt erg motiverend om direct impact te maken.  Iedereen is trots op de bekende merken en de visie van Unilever, dat werkt erg aanstekelijk! Bovendien zet ik me graag in voor mensen, bij human resources draait het natuurlijk ook om het beste uit mensen te halen. 

Mijn belangrijkste tip: Denk bewust na over je toekomst en laat aan je toekomstige werkgever - door je studiekeuze en je overige activiteiten - zien waar je passie ligt en wat jij te bieden hebt. Succes!”

Mentornetwerk

Via het Universiteit Leiden Mentornetwerk kunnen studenten en jonge alumni in contact komen met ervaren alumni en hen eenvoudig benaderen voor advies.

Lees meer

Mentornetwerk: gebruikers aan het woord

Mentornetwerk: gebruikers aan het woord