Leiden University Career Zone

Workshops CS FGW

Workshops CS FGW

De Career Service Geesteswetenschappen verzorgt cursussen en workshops die je helpen bij het oriënteren op de arbeidsmarkt en het vinden van een baan. Je kunt de workshops zowel afzonderlijk of in een reeks van vier volgen.

Workshop Hoe vind je een baan?
Hoe ga je op zoek naar een baan? Waar vind je vacatures? Van welke netwerken kun je gebruik maken? Ontdek de strategie die bij jou past. 
1 bijeenkomst, gratis 
Schrijf je vandaag nog in! 

Workshop CV en Brief
Leer succesvol variëren met cv en brief. Hoe ziet een goed cv eruit? Wat kun je wel en niet vermelden? Een belangrijke voorwaarde om succesvol te solliciteren is een goede brief.  Je krijgt tips en aanwijzingen om jezelf op papier zo goed mogelijk te presenteren.  Je leert over de verschillen van een open- of gerichte sollicitatiebrief en solliciteren per e-mail of via internetsites. Je oefent het schrijven van een cv en sollicitatiebrief. Deze wordt door de loopbaanadviseur nagekeken je ontvangt persoonlijk advies.  
1 bijeenkomst, gratis 
Ga naar het aanmeldformulier.      

Workshop Sollicitatiegesprek
De workshop is bedoeld voor: studenten en alumni tot een half jaar na afstuderen die een keer een sollicitatiegesprek willen oefenen met een professionele recruiter (van bijvoorbeeld ministerie van Buitenlandse Zaken, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en NS) 
Tip: voor deze workshop is het aan te raden eerst de workshop Inzicht in je vaardigheden te doen. 
  
Het sollicitatiegesprek 
Wat zeg je tijdens een gesprek, begin je direct over salaris en arbeidsvoorwaarden, wat doe je aan? Wil je direct het diepe in? Tijdens deze bijeenkomst komen professionele recruiters uit het bedrijfsleven om met jou een "proef" sollicitatie te oefenen en al je vragen te beantwoorden. 
Opdracht voorafgaand aan de workshop: lever een sollicitatiebrief en cv in, ter voorbereiding op het sollicitatiegesprek en bereid je alvast voor met deze weblecture .
1 bijeenkomst, 5 euro (inclusief cursusmateriaal) 
Ga naar het aanmeldformulier. 

Workshop Inzicht in je vaardigheden
Wat heb jij geleerd tijdens je studie dat waardevol is op de arbeidsmarkt? Welke competenties van jou spreken werkgevers aan? En hoe kun je dat het beste overbrengen aan een werkgever? Professionele ondersteuning bij het opstellen van jouw persoonlijke profiel tijdens deze workshop.
Eén bijeenkomst, gratis 
Schrijf je vandaag nog in! 

LU Career Zone Skills

Workshops & events Career Service FGW

Workshops kalender