Leiden University Career Zone

Workshops CS FSW

Workshops CS FSW

De Career Service FSW verzorgt in samenwerking met de centrale Career Service (Studentencentrum Plexus) events en workshops die je helpen bij het oriƫnteren op de arbeidsmarkt en het vinden van een baan.

Workshop Hoe vind ik een baan die bij me past?
Tijdens je studie zul je jezelf al regelmatig de vraag stellen wat je ‘later’ zult gaan doen met alle kennis en vaardigheden die je op doet. Wat voor banen zou ik kunnen uitvoeren? Welke werkgevers zijn op zoek naar mij? En wat wil ik eigenlijk? Waar begin je dan met zoeken? Deze workshop is bedoeld voor studenten en jonge alumni die een beter beeld willen krijgen van wat zij zoeken en wat verschillende manieren zijn om hiernaar op zoek te gaan. In de workshop “Hoe vind ik een baan die bij mij past? Krijg je praktische tips voor het zoeken naar interessante werkgevers en vacatures. Ook bespreken we hoe je waardevolle contacten legt en hoe je deze contacten kunt inzetten voor jouw loopbaan. Het gebruik van LinkedIn komt hierbij zeker ook ter sprake.

Workshop Wat heb ik een werkgever te bieden?
Welke kennis, vaardigheden en kwaliteiten heb jij al in huis om je te onderscheiden op de arbeidsmarkt? Het kan lastig zijn deze bij jezelf te zien, het is namelijk voor jou heel normaal en je doet het misschien altijd zo. Het doel van deze workshop is om inzicht te krijgen in jouw kennis, competenties en kwaliteiten. Voordat je goed weet welke (loop)baan bij je past en je daaraan kunt werken, is het goed een scherp beeld te hebben van jezelf. Omlijnd door wat theorie over de arbeidsmarkt en persoonlijke ontwikkeling, zal de focus van deze workshop liggen op oefeningen om helder te krijgen wat jij te bieden hebt. 

Workshop CV en sollicitatiebrief
Jezelf helder en effectief presenteren is een essentieel onderdeel van het solliciteren naar werk. In deze workshop krijg je een duidelijk beeld over hoe je jouw kennis, vaardigheden en competenties goed kunt weergeven in jouw CV en in je motivatiebrief.
In de workshop krijg je veel voorbeelden en praktische tips, zodat je aan het eind weet hoe je de aandacht kan trekken van werkgevers om uitgenodigd te worden voor een gesprek! Je leert hoe werkgevers jouw cv scannen en hoe je in het oog laat springen wat jij wilt dat ze zien.

Workshop LinkedIn: profiel en netwerk
Deze workshop is bedoeld voor studenten en net afgestudeerden die zich willen voorbereiden op de praktische kanten van het netwerken en solliciteren.
Jezelf helder en effectief presenteren is een essentieel onderdeel van het solliciteren naar werk. In deze workshop krijg je een duidelijk beeld over hoe je jouw kennis, vaardigheden en competenties goed kunt weergeven op jouw LinkedIn-profiel. 

Workshop Sollicitatiegesprek
Deze workshop is bedoeld voor studenten en net afgestudeerden die zich willen voorbereiden op het voeren van een sollicitatiegesprek. 
Hoe bereid je je voor en hoe formuleer je de beste antwoorden in een sollicitatiegesprek? Hoe verloopt een sollicitatiegesprek eigenlijk en uit welke stappen is een (offline en online) sollicitatieprocedure opgebouwd? Krijg antwoord op deze vragen en oefen interactief met medestudenten! 

Workshop Online Solliciteren
Je cv en brief hebben een positief resultaat opgeleverd: je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek! Maar dan wel… online: ‘door de huidige omstandigheden met het Corona virus zal dit gesprek plaatsvinden via videobellen’. Waar moet ik op letten? Hoe kan ik mij voorbereiden? En hoe kom ik het beste over via het scherm? Iedereen die solliciteert ervaart daar enige mate van spanning bij en online solliciteren voegt hier nog een hele nieuwe dynamiek aan toe. Deze workshop biedt jou de handvatten en tips die je nodig hebt.

Workshop Assessments
Maakt een assessment onderdeel uit van veel sollicitatieprocedures die je ziet? Vind je het spannend of weet je niet goed wat je ervan kan verwachten? Zou je eens willen oefenen met verschillende onderdelen van een assessment? Deze workshop is bedoeld voor studenten en net afgestudeerden die zich willen voorbereiden op een assessment als onderdeel van een sollicitatie. Om je de nieuwste inzichten te geven en het oefenen dicht bij de realiteit te brengen werken wij voor deze workshop samen met LTP (een toonaangevende Nederlandse organisatie in het afnemen van assessments).

Career Time FSW: Career markten en Career Colleges
Regelmatig organiseert de Career Service FSW in samenwerking met de FSW studieverenigingen, alumni en andere partners op de faculteit een CareerTime met als onderwerp jouw (toekomstige) loopbaan. Dit kan zowel een CareerMarkt of een CareerCollege zijn.

Career Markt
Tijdens een Career Markt kan je je cv en LinkedIn profiel laten checken. Ook is er een fotograaf aanwezig om LinkedIn profiel foto's te maken.
Verschillende organisaties (bijbanen, vrijwilligersorganisaties etc) zijn eveneens aanwezig op de markt.

CareerCollege
Tijdens een CareerCollege vertellen alumni van de Universiteit Leiden hoe het is om te werken in een bepaald werkveld, waarbij volop de mogelijkheid bestaat om vragen te stellen. Wat komt er allemaal bij werken in een bepaald vakgebied kijken? Welke vaardigheden en eigenschappen heb je nodig? Hoe is de alumnus daarin terecht gekomen?
Na het college is er de mogelijkheid om onder het genot van een (gratis) drankje de sprekers op informele manier te spreken en al je vragen te stellen!

LU Career Zone Skills

Workshops & events Career Service FSW

Workshops kalender