Leiden University Career Zone

archeologie_workshops_1.png

Workshops CS Archeologie

De Career Service Archeologie verzorgt events en workshops die je helpen bij het oriƫnteren op de arbeidsmarkt en het vinden van een baan.

Workshop Hoe vind ik mijn droombaan?
Deze workshop is bedoeld voor studenten en jonge alumni die een beeld willen krijgen van de arbeidsmarkt waarin ze straks kunnen gaan werken.  We bespreken hoe je de kansen en mogelijkheden in kaart kunt brengen en deze kennis helpt je om effectieve keuzes te maken tijdens je studie. Als je helder hebt wat je zoekt in een baan, dan helpt deze workshop om interessante werkgevers te identificeren, contacten te leggen en om uiteindelijk gericht te gaan solliciteren.

In “Hoe vind ik mijn droombaan?!” wordt behandeld hoe je inzicht kunt krijgen in jouw toekomstige werkveld, welke banen er zijn en bij welke organisaties. Je krijgt praktische tips voor het zoeken naar interessante werkgevers en vacatures. Ook bespreken we hoe je waardevolle contacten legt en hoe je deze contacten kunt inzetten voor jouw loopbaan. Het gebruik van LinkedIn komt hierbij zeker ook ter sprake.

Workshop Wat heb ik een werkgever te bieden?
Deze workshop is bedoeld voor studenten en net afgestudeerden die een beter beeld willen krijgen van zichzelf en hoe dat in te zetten in hun (studie)loopbaan.
Het doel van deze workshop is om inzicht te krijgen in jouw kennis, vaardigheden, ambities en waarden. Voordat je goed weet welke (loop)baan bij je past en je daaraan kunt werken, is het goed een scherp beeld te hebben van jouw kennis, vaardigheden, ambities en waarden.  Omlijnd door een stukje theorie, zal de focus van deze workshop liggen op oefeningen om helder te krijgen wat jij te bieden hebt. Deze zelfkennis helpt jou effectieve studie- en loopbaankeuzes te maken.

Workshop CV, LinkedIn-profiel en sollicitatiebrief
Deze workshop is bedoeld voor studenten en net afgestudeerden die zich willen voorbereiden op de praktische kanten van het solliciteren. 
Jezelf helder en effectief presenteren is een essentieel onderdeel van het solliciteren naar werk. In deze workshop krijg je een duidelijk beeld over hoe je jouw kennis, vaardigheden en competenties goed kunt weergeven in jouw CV en in je motivatiebrief.
Ook krijg je informatie en tips over hoe je jouw kennis, vaardigheden en competenties goed kunt weergeven op jouw LinkedIn-profiel.
In de workshop krijg je veel voorbeelden en praktische tips, zodat je aan het eind weet hoe je de aandacht kan trekken van werkgevers om uitgenodigd te worden voor een gesprek!

Workshop Sollicitatiegesprek
Deze workshop is bedoeld voor studenten en net afgestudeerden die zich willen voorbereiden op het voeren van een sollicitatiegesprek. 
Hoe bereid je je voor en hoe formuleer je de beste antwoorden in een sollicitatiegesprek? Hoe verloopt een sollicitatiegesprek eigenlijk en uit welke stappen is een (offline en online) sollicitatieprocedure opgebouwd? Krijg antwoord op deze vragen en oefen interactief met medestudenten! 

Workshop Assessments
Deze workshop is bedoeld voor studenten en net afgestudeerden die zich willen voorbereiden op een assessment als onderdeel van een sollicitatie. Welke vormen van assessments zijn er en hoe bereid je je daarop voor? In deze workshop krijg je veel praktische tips en oefeningen!

LU Career Zone Skills

Workshops & events Career Service Archeologie

Workshops kalender