Leiden University Career Zone

d1180x250_-_onderwijs.jpg
LU Career Zone Arbeidsmarkt

Werken in het onderwijs

Werken in het onderwijs kan natuurlijk voor de klas staan betekenen, maar er zijn natuurlijk andere rollen als beleidsmedewerker, adviseur, onderzoeker of gedragswetenschapper. Hieronder meer informatie over beide aspecten van het werkveld.

Informatie van de Rijksoverheid over werken in het onderwijs

 

Alumni van de Universiteit Leiden in het onderwijs

 

Event van Career Services over werken in het onderwijs

 

Informatie over de Lerarenopleiding van het ICLON

Overweeg je om docent op een middelbare school te worden? Dan kun je bij het ICLON van de Universiteit Leiden terecht voor meer informatie. Het ICLON verzorgt verschillende opleidingstrajecten om een onderwijsbevoegdheid voor het voortgezet onderwijs te halen. Tevens organiseert het diverse voorlichtingsactiviteiten die je kunnen helpen bij het oriënteren op de lerarenopleiding en het beroep van docent. Welk opleidingstraject past bij mij? Hoe ziet het praktijkdeel van de opleiding er uit? Wat zijn de kosten? Kom ik in aanmerking voor een subsidie? Welke vakken ga ik volgen? Is de studie voltijds? Bij het ICLON vind je antwoord op je vragen. Ook is er specifieke informatie te vinden over trajecten eerstegraads onderwijsbevoegdheid, trajecten beperkte tweedegraads onderwijsbevoegdheid en het World Teachers Programme voor internationaal en tweetalig onderwijs.

 

Voorlichtingsactiviteiten in Leiden

Informatie over de geplande voorlichtingsactiviteiten zoals:

  • Schooloriëntatietraject voor een korte oriëntatie op het beroep van docent
  • Masterdag Universiteit Leiden

 

Algemene informatie

  • Website: www.wordleraarinhetvo.nl

De website Wordleraarinhetvo.nl is een onafhankelijke website voor iedereen die leraar wil worden in het voortgezet onderwijs. Op basis van je achtergrond, zoals opleiding en eventuele werkervaring, vind je informatie over hoe je leraar kunt worden. Verder geeft deze site je informatie over het voortgezet onderwijs, zoals over de schooltypen en methodes, maar ook over het salaris en de arbeidsvoorwaarden. Laat je verder inspireren door de praktijkverhalen en de informatie over je mogelijk toekomstige werkomgeving.

 

In deze film vertellen vijf leraren wat hen beweegt om leraar te zijn en te blijven. Duur: 16.35 min.

 

Mocht je na het lezen van de informatie van het ICLON en het worden van docent nog vragen hebben, neem dan gerust contact op met de studieadviseur van de Lerarenopleiding: Toke Egberts. Een gesprek over werken in het onderwijs an sich in andere rollen, kun je natuurlijk ook bij Career Services voeren.

Impressie van het beroep van docent
Impressie van het beroep van docent